sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Vise cu litera P

Publicitate

P: discretie, calm, viată interioară, intimitate, independentă, logică, simtul justitiei, indecizie, pasivitate, exigentă, nevoie de a lua o pauză, odihnă, oprire.

PA!: (auzi pe cineva spunând „pa”) pesimism, pierderea oricărei sperante, nevoie de schimbare

PACHET: (închis sau a face un pachet) curiozitate, nesigurantă, necunoasterea tuturor elementelor dintr-o situatie, lipsă de perspectivă, secrete, intimitate, închistare, teamă pentru viitor, piedici, oprire în loc; (deschis sau a desface un pachet) aflarea unor amănunte importante, încredere, informare, sociabilitate, deschidere, optimism;

PACIENT: neputintă de a rezolva o problemă, nevoie de ajutor, nevoia de a lăsa timpul să rezolve, răbdare, supunere, asteptare.

PAHAR: (mic) emotivitate, timiditate, reprimarea sentimentelor, izolare, singurătate, închistare, cenzură, teamă, anxietate; (mare) sinceritate, deschidere, curiozitate, comunicativitate, manifestare intensă a sentimentelor, afectivitate; (de vin) veselie, distractie, superficialitate, flirturi, aventuri, sentimente incerte; (de plastic) sentimente false, minciună, incapacitatea de a-ti exprima sentimentele, frustrări; (de sampanie) vezi cupă; (cu picior) pretiozitate, importantă, snobism, infatuare, exagerare, supraestimare, ambitie, dorintă de reusită; (de sticlă sau de cristal) vezi si sticlă sau cristal.

PAIETE: falsitate, minciuni, imagini prefabricate, aparente înselătoare, iluzii.

PALID: teamă, emotivitate, descurajare, neîncredere, lipsă de initiativă, pasivitate, timp pierdut, retragere, izolare, singurătate, timiditate.

PALMĂ: (a primi o palmă) critici, repros, jignire, atentionare, asumarea unei greseli, nedreptate, răzbunare; (a da cuiva o palmă) critici, repros, răzbunare, a demonstra contrariul, jignire, pedeapsă, lovitură de gratie, dorintă de răzbunare; (a bate din palme) infatuare, orgoliu, complex de superioritate, suprematie, nerăbdare, grabă, vezi si aplauze; (a tine ceva în palmă) nevoie de ocrotire, vulnerabilitate, punct nevralgic, concentrare, lucru asupra căruia trebuie să iei aminte sau să cercetezi.

PALMIER: erotism, gusturi exotice, vise, iluzii, planuri intangibile, nevoie de evadare, utopii.

PANĂ: perioadă bună, fără probleme, sentiment de eliberare, de calm, relaxare.

PANORAMĂ: (privind de sus sau în depărtare) imagine de ansamblu, întelegere bună a unei situatii, întelepciune, maturitate, bună informare, capacitate de a merge într-o directie, optimism, încredere, sigurantă, depinde si ceea ce se vede în zare!

PANSAMENT: protectie, consolare, milă, întelegere, compasiune, sprijin, prieten adevărat, încurajare, revenire după suferintă.

PANSELUTE: fragilitate, nevoie de protectie

, vulnerabilitate, slăbiciune.

PANTĂ: vezi a urca sau a coborî.

PANTALONI: (blugi) tinerete, originalitate, revoltă, voiosie, optimism, lipsă de griji, instabilitate, initiativă, curaj, muncă; (scurti) infantilism, slăbiciune, nevoie de ocrotire sau îndrumare, imaturitate, vulnerabilitate în fata pericolelor, risc de esec, piedici; (lungi) protectie, curaj de a actiona, încredere în drumul ales, actiuni sigure; (rupti sau murdari) piedici, riscuri, nu te descurci cu provocările acestei perioade; (călcati cu dungă) formalism, amabilitate, diplomatie, conservatorism, nevoia de a lăsa o impresie impecabilă, concentrare, sfaturi, întelepciune, superioritate, infatuare, orgoliu, snobism, rigiditate, inadaptabilitate, eschivare; (femeie în pantaloni) curaj, initiativă, muncă, implicare, seriozitate, capacitatea de a-ti depăsi limitele, agresivitate, nevoia de a lua taurul de coarne, de a te descurca singură.

PANTOFI: vizează mijloacele de trai, mijloacele care te ajută să evoluezi într-o anumită problemă, modul de comunicare, capacitatea de implicare într-o situatie; (pereche) bună colaborare, întelegere, armonie, dialog; (desperecheati) neîntelegeri, colaborare ineficientă, blocaje, contradictii, opinii diferite, singurătate, trebuie să te descurci singur; (doar unul sau pierdut) teama de a-ti exprima o opinie, reprimarea oricăror initiative, piedici, timiditate, nu te ajută nimeni; (rupti, urâti, murdari sau stricati) neîntelegeri, lipsuri, blocaje de comunicare, păreri diferite, perioadă proastă, lipsă de perspective, greseli, gafe, esecuri; (frumosi, eleganti, curati) bună întelegere, perioadă bună, armonie, bunăstare, echilibru, cooperare, părere bună, aprecieri, încredere, optimism; (noi) studiu, acumulare de cunostinte utile, perspective, directii noi, proiecte incipiente, prudentă; (vechi) rutină, lipsă de perspectivă, oboseală; (îti vin bine) armonie cu ceilalti, colaborare, schimb de păreri, aprecieri, încurajare, optimism, curajul de a continua, încredere în fortele proprii

; (nu-ti vin bine sau te strâng) critici, gafe, încredere prea mare în fortele proprii, infatuare, supra-estimare, orgoliu; (de lac) orgoliu, snobism, aparente înselătoare, falsitate, superficialitate, supraevaluare, complex de superioritate, părere exagerată; (a descălta) pesimism, descurajare, lipsă de mijloace, nu stii ce să faci; (a încălta) optimism, încredere, curaj, initiativă, ai curajul de a actiona acum; (cu toc) complex de superioritate, suprematie, prioritate, curaj, evidentiere, ai încredere maximă în tine, te simti deasupra tuturor.

PAPAGAL: lipsă de respect fată de cineva, părere proastă, vorbe, discutii inutile, timp pierdut, bârfe, lipsă de originalitate, supunere oarbă, incapacitatea de a-ti exprima opiniile, nevoia de a imita pe altii.

PAPION: formalism, politete, diplomatie, maniere, atentie la comportament, pretiozitate, snobism, complex de superioritate.

PAPIRUS: nevoie de a primi un sfat, căutarea unei solutii, acumulare de întelepciune si experientă, maturizare.

PAPUC: intimitate, nevoie de timp pentru tine însuti, izolare, retragere, atrage atentia asupra mediului familial, intim, în domiciliul propriu; (un papuc asezat pe ceva) supunere oarbă, lipsă de initiativă, incapacitatea de a-ti exprima ideile, sentimentul că esti în subordinea cuiva, complex de inferioritate, limitarea libertătilor, cenzură; (cu papucii în mână sau cineva care întinde o pereche de papuci) respingere, refuz, abandon, distantare, negare, rămas bun.

PAPURĂ: detalii deranjante în cursul normal al lucrurilor, mici defecte.

PARĂ: asteptarea unui sprijin din afară, neimplicare, indiferentă, lene, comoditate, fugă de răspundere, eschivare, profit de pe urma altuia, pasivitate.

PARASUTĂ: perioadă dificilă, dar în care ai capacitatea de a face fată greutătilor, declin suportabil, piedici care pot fi trecute, încredere în fortele proprii; (sărind cu parasuta deschisă) asumarea riscurilor, curaj, initiativă, înfruntarea greutătilor, încredere în fortele proprii; (parasuta nu se deschide) inconstientă, curaj nebunesc, înfruntarea pericolului, chiar dacă există risc de a esua, lipsa oricărui sprijin, esti singur în fata greutătilor.

PARADĂ: dorinta de a iesi în evidentă, arogantă, lăudărosenie, te dai mare, infatuare sau invidie.

PARAGINĂ: (ceva lăsat în paragină) sănătate subredă, lipsă de încredere în fortele proprii, pesimism, descurajare, neglijentă, închistare, uitare, umilintă, lipsă de respect pentru propria persoană sau pentru ceilalti.

PARALELE: (linii paralele) atrage atentia asupra unor lucruri fată de care arăti un total dezinteres, lucruri pe care le ignori sau nu vrei sa le vezi;

PARALIZIE: sentiment de teamă, incapacitatea de a actiona într-o anumită situatie, piedici care tin de tine însuti si pe care nu le poti înfrunta, teama de a depăsi un moment dificil, nu stii ce trebuie făcut, esti blocat într-o situatie momentan fără iesire, teama de a actiona.

PARANTEZĂ: atrage atentia asupra unor detalii ce ar putea fi trecute cu vederea, nevoia de a analiza cu minutiozitate o situatie, pentru că esenta ei ar putea fi găsită în chestiuni adiacente si nu în centrul ei, detasează-te de lucrurile importante si vezi ce este nesemnificativ, acolo ar putea fi problema!

PARAVAN: atrage atentia asupra unor lucruri care nu pot fi analizate în totalitate, obstacole, ascunzisuri, lucruri dincolo de aparente, lucruri ascunse, minciuni, fătărnicie, necesitatea de a studia în profunzime, nu te lăsa păcălit de ce se vede la suprafată.

PARC DE DISTRACTII: nevoia de a fi copil, dorintă de detasare, ai nevoie de o pauză.

PARC: (bancă în parc) vezi bancă

; (plimbare în parc sau esti sau treci prin parc) romantism, nevoia de a fi cu tine însuti, dorintă de introspectie, nevoie de a lua o pauză din iuresul evenimentelor, detasează-te putin.

PARCARE: (parchezi masina

) nevoia de a lua o pauză, trebuie să-ti cruti fortele, ai mai multă grijă de tine, las-o mai moale; (te afli într-o parcare dar nu esti în masină) apelezi la oameni care nu te pot ajuta, care nu sunt direct implicati si trebuie să te descurci singur.

PARFUM: vezi miros.

PARIU: încredere maximă în fortele tale, esti sigur că mergi în directia cea bună, încurajare să continui pe acelasi drum, noroc, sanse noi.

PARLAMENT: vezi guvern.

PARTER: (actiunea visului se petrece la parterul unei clădiri sau cobori de la un etaj superior la parter) ti se atrage atentia asupra lucrurilor fundamentale ale problemei cu care te confrunti, verifică detaliile de pornire dintr-o afacere, vezi de unde ai pornit; (esti la parter dar urci la alt etaj) evolutie firească, lentă, ai răbdare, parcurge pasii normali ai actiunii, nu te grăbi, vezi si etaj.

PARTITURĂ: trebuie să urmezi regulile jocului, să nu te abati de la ceea ce-ti spun altii să faci, supunere oarbă; (dacă tu scrii partitura) ai libertate totală de actiune, răzvrătire, vrei să fii independent, nu accepti să ti se dea ordine, mergi pe drumul tău.

PASĂRE: idei, vorbe, dialoguri, cunostinte; (moarte sau pe moarte) vesti proaste, renunti la unele idei, refuzuri, esecuri, griji, deceptii; (pe ouă, face ouă) esti într-o perioadă efervescentă, vin idei noi, perspicacitate, stii ce ai de făcut, pregătesti cu răbdare un plan important, asteptarea dinainte de a actiona, studiu, acumulare de cunostinte, încă mai ai de învătat; (ouă sparte în cuib) ideile sau planurile tale sunt blocate de altii, critici, refuzuri, nu ai găsit solutia cea mai bună, altii îti pun bete în roate, nu poti actiona acum; vezi si cuib; (păsări mari, puternice: vulturi, ulii etc) ai încredere în ideile tale, pune-le în practică, luptă pentru opiniile tale, vesti bune despre realizări personale, dorintă de a te impune si a-ti exprima punctul de vedere, reusită la examene sau competitii; (păsări mici, fragile) nu esti sigur pe propriile opinii, încă mai ai de învătat si de acumulat experientă; (captivă) supunere, nu ai voie să te exprimi, esti la stăpân, nu ai curajul propriilor opinii; (zburând) ai libertate de exprimare, spune-ti părerea, ai curajul să spui ce gândesti, pune-ti ideile în practică, eliberare, nevoie de cunoastere, află cât mai mult; (asezându-se pe pământ sau în mâna ta) este timpul să îti pui ideile în practică, fă ceva din ceea ce gândesti, fapte materializate, roade, rezultate concrete, ai depăsit faza de învătare, acum actionezi.

PASTILĂ: vezi medicament.

PASAPORT: ai nevoie de permisiune pentru a trece la o etapă superioară în planurile tale, astepti o aprobare, caută pe cel care îti poate deschide calea spre ce ti-ai propus, nu ai libertate deplină de actiune, depinzi de reguli impuse de altii.

PASI: vezi mers.

PAT: (stând în pat sau dormind) reculegere, nevoie de a te detasa de evenimente, priveste de pe margine situatia, nu te implica momentan, mai asteaptă; mai acumulează experientă, odineste-te înainte de a actiona din nou, ia o pauză; (făcând patul) este timpul să te pregătesti de actiune, urmează o perioadă cu evenimente noi în viata ta, după ce ai asteptat pasiv pe margine sau după ce ti-ai adunat fortele; de tine depinde ce vei face de acum, ti-o faci cu mâna ta.

PATĂ: defect, fisură, ceva nu e în regulă în ceea ce faci, jignire, umilintă, ceva sub nivelul asteptărilor tale, trebuie să accepti conditii defavorabile, compromis, nu esti mândru de tine.

PATINAJ: vezi alunecare pe gheată.

PATINE: ai forta de a depăsi momentele incerte, nimic nu te poate lua prin surprindere, te vei descurca în momentele de instabilitate.

PAZNIC: nu poti face ce vrei, există reguli pe care trebuie să le respecti.

Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu