marți, 26 februarie 2013

Lista castigatorilor Premiilor Oscar 2013

Publicitate
-Cel mai bun film: "Argo". Filmul regizat de Ben Affleck a fost anuntat pe lista de castigatori Oscar 2013.  Bazat pe evenimente reale, thrillerul dramatic Argo prezinta o operatiune sub acoperire de salvare a sase americani. Actiunile au avut loc in timpul atacului iranian soldat cu luare de ostatici, filmul concentrandu-se pe rolul mai putin cunoscut pe care l-au jucat CIA si Hollywood, informatii declasificate la multi ani dupa eveniment.

-Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day-Lewis in filmul "Lincoln". A fost cea de-a cincea nominalizare la Oscar pentru Daniel Day Lewis, care a mai primit trofeul Oscar pentru rolurile din "My Left Foot" (1990) si "There Will Be Blood" (2008).

-Cea mai buna actrita în rol principal: Jennifer Lawrence. Rolul din Silver Linings Playbook a adus-o pe Jennifer Lawrence pe lista de castigatori Oscar 2013. Tiffany, personajul interpretat de actrita, e o tanara vaduva care a fost concediata din cauza faptului ca s-a culcat cu toti colegii de serviciu dupa ce moartea sotului i-a cauzat o depresie severa. Afectiunile mintale cu care se confrunta amandoi ii apropie pe Tiffany si Pat, care devin prieteni si încep sa aiba sentimente profunde unul fata de altul.

-Cel mai bun film de animatie - "Brave". Este povestea Meridei, o printesa incapatanata si baietoasa. Fiica regelui Fergus si a reginei Elinor, aceasta sfideaza obiceiurile vechi prin care urma sa se casatoreasca si incepe un adevarat haos in regat mai ales dupa ce apeleaza la o vrajitoare, iar din greseala mama ei se transforma intr-o ursoaica.

-Cel mai bun regizor: Ang Lee ("Life of Pi"). Regizorul a creat un film despre un tanar care supravetuieste unui dezastru maritim si este nevoit sa navigheze intr-o calatorie plina de aventuri, intr-o barca de salvare alaturi de mai multe animale salbatice.

Celelalte premii care au completat lista castigatorilor Premiilor Oscar 2013:

-Cel mai bun scenariu original: Quentin Tarantino.
-Cea mai buna actrita în rol secundar - Anne Hathaway
-Cel mai bun actor in rol secundar - Christoph Waltz, ("Django Unchained").
-Cel mai bun scenariu adaptat - Chris Terrio, pentru "Argo"
-Cel mai bun cantec original - "Skyfall", Adele
-Cea mai buna coloana sonora - "Life of Pi”
-Cea mai buna scenografie - "Lincoln"
-Cel mai bun montaj -"Argo"
-Cel mai bun film strain - "Amour" (regizor Michael Haneke)
-Cel mai bun montaj de sunet - "Les Miserables”
-Cel mai bun film documentar - "Searching for Sugar Man”
-Cel mai bun scurtmetraj documentar - "Inocente"
-Cel mai bun scurtmetraj - "Curfew", Shawn Christensen
-Cele mai bune machiaje si coafuri - "Les Miserables”
-Cele mai bune costume (Anna Karenina) - Jacqueline Durran
-Cele mai bune efecte vizuale - "Life of Pi"
-Cea mai buna imagine - Claudio Miranda - "Life of Pi"
-Cel mai bun film scurt de animatie, "Paperman", regia John Kahrs
Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu