joi, 25 iulie 2013

Chromecast – noul dispozitiv marca Google

Publicitate
Chromecast – noul dispozitiv miracol marca Google

Ce este Chromecast? Chromecast este un nou dispozitiv realizat de Google ce are la baza sistemul Android. Este un fel de stick de 2 inci, care, inserat in portul HDMI al televizorului, este capabil sa redea pe ecranul acestuia filmulete de pe YouTube  sau oricare alte servicii de tipul video streaming. Are wireless incorporat si poate fi controlat de pe un smartphone sau o tableta cu sistem de operare Android sau iOS, de pe Chromebooks-uri si de pe browserele Chrome pentru Mac si Windows. Astfel, un filmulet deschis cu dispozitivul mobil poate fi vizionat concomitent si pe ecranul televizorului (pentru a mari volumul TV-ului te poti folosi de telefon).  Practic, telefonul/tableta/ pc-ul pot fi folosite ca si telecomenzi.

Alimentat prin portul USB, acest dispozitiv minune poate fi folosit atat pentru SMART TV-uri (cu intrare HDMI), cat si pentru televizoarele mai vechi (cu intrare A/V analogica).

Trebuie mentionat ca Chromecast nu preia tot continutul redat pe ecranul dispozitivului folosit ca telecomanda, ci doar filmuletele redate prin servicii ca YouTube, Netflix, Pandora, Google Music si Movies, folosind conexiunea la internet. Funcţionând independent de tableta sau PC-ul care îl controlează, Chromecast va reda neîntrerupt playlist-urile primite chiar dacă tableta este în modul Sleep, sau rulează alte aplicaţii.



In America costa 35 $, si vine cu 3 luni gratuite de Netflix. Se speculeaza ca pe piata europeana va ajunge la 35 de euro, iar in Romania se va vinde cu mai putin de 50 de euro.

Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu