miercuri, 13 noiembrie 2013

Alimente bogate in fibre

Publicitate
Alimente bogate in fibre
-Porumb
Portia de boabe de pe un singur porumb contine aproximativ 3.5 grame de fibre. In plus, porumbul este foarte putin caloric, ceea ce inseamna ca il poti consuma fara probleme. Chiar daca sfarsitul verii este cel mai propice pentru a consuma porumb in stare proaspata (fiert sau copt), acesta poate fi procurat pe tot parcursul anului din magazine. Il poti gasi la conserva sau la borcan si il poti folosi in salate de toate felurile.
-Alune
Alunele si nucile sunt si ele bogate in fibre. Trei linguri cu alune contin aproximativ 3 grame de fibre si 170 de calorii. Este de preferat ca acestea sa fie consumate fara sare si eventual neprajite, astfel incat sa poti profita de toti nutrientii in stare pura.
-Fasolea neagra
Boabele negre de fasole nu sunt doar sanatoase si satioase, ci si pline de fibre. O singura cana de fasole neagra contine 15 grame de fibre si aproximativ 15 grame de proteine. In plus, boabele negre de fasole contin antioxidanti. Prepara mancaruri si salate cu boabe de fasole si bucura-te de toti nutrientii oferiti de acestea.
-Avocado
Doua lingurite de avocado contin aproximativ doua grame de fibre, iar un fruct intreg contine aproximativ 10 grame. Pentru ca nu toata lumea poate sa consume un fucte intreg, ca atare, nu iti ramane decat sa feliezi alimentul si sa il amesteci intr-o salata exotica si delicioasa.
-Pere
Perele sunt pe cat de zemoase si delicioase, pe atat de bogate in fibre. Este foarte important sa consumi fructul cu tot cu coaja. De la un singur fruct vei castiga astfel pana la 6 grame de fibre.
-Orez brun
O singura ceasca de orez brun contine 3.5 grame de fibre. Daca nu esti o fana a orezului fiert, simplu, nu iti ramane decat sa incerci alte retete care sa schimbe total gustul mancarii. Fierbe orezul timp de 20 de minute, iar apoi caleste-l intr-o tigaie incinsa in care ai adaugat o lingura de unt sau o lingura de ulei de masline si foarte multe condimente.
-Fasole verde
Populara in bucatariile din intreaga lume, fasolea verde ofera 11 grame de proteine si 9 grame de fibre intr-o singura portie medie. O poti consuma fiarta, cu putina sare si ulei de masline sau o poti adauga in diferite salate, alaturi de branza feta, frunze de salata, rosii si alte legume.
Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu