Prajitura de post cu mure
Ingrediente:
1 cana zahar
1/2 cana ulei
1 cana apa minerala
2 cani faina
1 zahar vanilat
1 praf de copt
3 linguri fulgi de nuca de cocos
Mure – aprox. 1 castron.
Mod de preparare:
Intr-un castron amestecam faina cu zaharul, nuca de cocos, zaharul vanilat, praful de copt si un praf de sare. Cu lingura facem o gropita in mijloc si acolo turnam apa minerala si uleiul. Amestecam usor cu lingura pana la omogenizare. La sfarsit incorporam murele amestecand usor. Daca veti pune murele direct congelata sau in stare proaspata, gustul nu este influentat in nici un fel.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie ce copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade. Durata coacerii este in functie de tipul cuptorului. Este gata cand e rumena deasupra si nu ramane aluat pe scobitoare.
Rulada cu ficatei de pasare:
Ingrediente:
700 g carne vita
250 g ficati de pasare
125 g costita afumata
100 ml ulei
2-3 oua
1 ceapa
Sare, piper, condimente.
Mod de preparare
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste doar cat sa se inmoaie. Ficateii de pasare se oparesc cateva minute in apa clocotita, apoi se taie bucatele(cuburi mici). La fel si costita - se taie feliute. Carnea se fasoneaza, daca e cazul, se taie bucati care apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita. Se adauga peste carne ficateii, costita si oul pentru a se lega compozitia (daca e cazul se pun 2-3 oua). Se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Modelam compozitia ca pentru drob/rulada si o asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor tava pentru cca 45 minute la foc mediu pentru a se coace si in interior.
Este coapta cand este bine rumenita deasupra.
Pentru mai multe retete culinare Traditii de la bunica, intrati pe www.nationaltv.ro/articole-despre-retete-traditia-gustului.
Spor la gatit si pofta buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu