duminică, 18 decembrie 2011

Espumisan prospect si pret

Publicitate
Compozitie espumisan
O capsula Espumisan contine simeticona, 40 mg si excipienti: gelatina, glicerol (85%), p-hidroxibenzoat de metil, galben de chinolina (E 104), galben portocaliu S (E 110).

Indicatii espumisan
Ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusa de acumularea excesiva de gaze in intestin, de exemplu, flatulenta; pregatirea unor explorari abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia.
Simptomatologia determinata de acumularea de gaze in tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburarilor functionale de la acest nivel, manifestandu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructatie, miscari peristaltice intestinale si flatulenta.

Contraindicatii espumisan
Hipersensibilitate la simeticona, parahidroxibenzoat de metil (alergie la grupul para), galben portocaliu S (E 110) sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

Reactii adverse espumisan
Pana in prezent nu se cunosc reactii adverse determinate de administrarea simeticonei.

Mod de administrare espumisan
Tulburari gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze in intestin
Adulti si adolescenti: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6-14 ani: doza uzuala recomandata este de 80 mg simeticona (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrate oral, de 3-4 ori pe zi.
Se recomanda administrarea Espumisan in timpul mesei, dupa masa sau inainte de culcare.
Durata administrarii depinde de evolutia simptomelor. Daca dupa 7 zile de tratament, tulburarile gastro-intestinale persista sau apar alte tulburari, pacientul trebuie sa se adreseze medicului.
Daca este necesar, Espumisan poate fi administrat o perioada lunga de timp.
Pregatirea pentru examinari cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului
Doza uzuala este de 240 mg simeticona, de 3 ori pe zi, in ziua anterioara examinarii si 80 mg simeticona in dimineata zilei in care se face examinarea.

Precautii espumisan
Deoarece contine parahidrobenzoat de metil poate provoca reactii alergice (chiar intarziate). Deoarece contine galben portocaliu S (E 110) poate provoca reactii alergice.

Forma de prezentare espumisan
Cutie cu un blister din PVC/Al a 25 capsule moi
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 25 capsule moi
Cutie cu 4 blistere din PVC/Al a cate 25 capsule moi

Pret Espumisan: 25.00 Lei.
Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu