sâmbătă, 4 decembrie 2010

Reteta cu castraveti pentru ten si par

Publicitate
Castravetii sunt considerati ca avand efecte magice pentru pielea fetei si a corpului, se spune ca acestia inchid porii, reduc iritatiile, diminueaza cearcanele si pungile de sub ochi. Castravetele este indicat pentru tenurile grase, iar pentru cei dornici de a incerca pe propria piele beneficiile tratamentelor pe baza de castravete, am gasit cateva retete interesante pe romedic.ro, carora le multumim si care eu zic ca merita incercate.

Tratament pentru corp
Daca vreti sa va relaxati, pregati-va un tratament cu castraveti. Acesti nevoie doar de castraveti si de timp. Taiati castravetii in felii si aplicati pe intreg corpul. Lasati 10-20 minute, pentru ca sucul castravetilor sa intre in piele. Aveti nevoie in jur de cinci castraveti.

Tratament
pentru inchiderea porilor
- Un castravete potrivit
- 2 lingurite miere
Un castravetele se curata si se taie marunt. Se pune intr-un blender si se amesteca pana cand se face o pasta. Strecurati sucul obtinut. Intr-un alt vas puneti sucul de castravete si cele doua lingurite de miere ametecand usor. Se pastreaza la frigider cam o saptamana. Inainte de aplicare se agita recipientul in care este pus. Se aplica exact ca o lotiune tonica pe ten, gat si pe decolteu, cu ajutorul unui tampon de bumbac. Se poate folosi de doua ori pe zi. Petru aceleasi rezultate aplicati cateva felii de castravete aplicate pur si simplu pe ten, lasandu-le timp de 15-20 minute. Aceasta lotiune pe baza de castravete si miere reduce porii dilatati.

Sau o alta varianta de masca astrigenta
Pentru tenurile sensibile si grase se poate folosi “piure” de castravete simplu. O jumatate de castravete curatat se pune la mixer si se amesteca bine pana se face o pasta. Se aplica direct pe ten si se lasa 15 minute. Se clateste cu apa rece si se usuca cu un prosop uscat. Aceasta masca reduce grasimea de pe fata.

Tratament pentru cearcane
Combinati in parti egale castravetele maruntit si suc de morcovi. Solutia obtinuta se aplica pe zona inferioara a ochilor, lasand 20 minute. Clatiti cu multa apa rece. Sau in varianta mai simpla si rapida, se poate pune cate o felie de castravete pe fiecare ochi.

Tratament pentru ten
- un albus de ou
- un castravete mare
- o jumatate lingurita de ghimbir
- o lingurita de tumeric/sofron indian
Separati albusul de galbenus. Taiati in doua castravetele si tocati-l marunt sau puneti-l intr-un blender. Adaugati toatele celelalte ingrediente si amestecati. Aplicati pe ten, evitand zona ochilor si a buzelor. Dupa 15 minute clatiti cu multa apa si uscati cu un prosop moale. Daca a mai ramas o parte din compozitie, pastrati-o la frigider, cel mult trei zile.

Balsam de buze
- trei felii de castravete
- o lingura de ulei de migdale
- o lingurita de miere
- o capsula ulei vitamina E
Feliile de castravete se curata de seminte. Se taie marunt si amesteca cu toate ingredientele intr-un bol. Bolul se poate introduce la cuptorul cu microunde sau la intr-o oala mare cu apa fierbinte. Ametecati incet si pisati bucatile de castravete. Lasati sa se raceasca cinci minute si strecurati sucul produs
. Amestecati inca putin si lasati sa se raceasca bine. Dupa ce s-a racit definitiv, puneti intr-un recipient de plastic cu capac.

Tratament pentru par

Pentru un parul lipsit de stralucire si putin deteriorat, incercati urmatoarea masca cu castraveti. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un ou
- trei-patru linguri de ulei masline
- un sfert de castravete (curatat)
Se amesteca toate ingredientele pana cand se formeaza o pasta. Se aplica pe par si se lasa 10 minute, apoi clatiti parul cu multa apa calda. Pentru rezultate mai eficiente se repeta acest tratament odata la o luna.

Castravetele este alcatuit in proportie de 96,5% din apa si contine o cantitate impresionanta de potasiu, de fier, siliciu, magneziu si fosfor, care in cea mai mare parte sunt depozitate in coaja castravetelui. Deci, folositi si consumati castravetii cu tot cu coaja, caci fara coaja castravetele nu are nici macar jumatate din valoarea sa terapeutica.
Pe langa calitatile sale in cosmetica, castravetele ajuta si la slabit, are efect de reglare a tranzitului intestinal si ajuta la eliminarea apei din tesuturi.
Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu