sâmbătă, 13 martie 2010

Fructele ingrasa

Publicitate
Excesul de fructe duce ingrasa.
Specialiştii explică fenomenul prin faptul că oamenii uită că şi fructele au o mare valoare calorică şi, astfel, ajung să consume câte 300 de calorii în doar câteva minute. Aceste calorii provin în mare parte din fructoză şi nici măcar consumul excesiv al acesteia nu produce senzaţia de saţietate.
Mulţi dintre noi cred că fructele nu pot avea decât efecte benefice şi facem deseori eforturi nebănuite ca să consumăm cât mai multe. Ei bine, tocmai acest exces de fructe este dăunător şi poate duce la grave probleme de sănătate cum ar fi obezitatea.
Este adevărat că fructele conţin vitamine, fibre şi antioxidanţi care ne apără de diverse afecţuini, dar o cantitate mare de fructe consumată nu este recomandată. Culmea ironiei este că fructele în exces nu dăunează persoanelor cu constituţie atletică, ci tocmai celor supraponderale care ţin cure de slăbire cu ajutorul fructelor. Acest lucru este valabil şi în cazul persoanelor cu colesterolul ridicat sau diabet. Asta ar explica uşor de ce dietele bazate pe fructe nu sunt eficiente.
Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu