vineri, 4 martie 2011

Serialul RObotzi s-a mutat

Publicitate
O tragedie i-a lovit pe fanii serialului animat romanesc "RObotzi". Pe scurt, MO si F.O.C.A nu vor mai fi difuzati pe Youtube. Totul este din cauza acelor ratati, ca sa le zic asa, care au downloadat episoadele, le-au prelucrat putin (au introdus reclame la site-uri, produse etc) si apoi le-au reuploadat pe Youtube. Si astfel se gaseau foarte multe episoade furate, ceea ce ii deranja foarte mult pe cei ce au creat aceasta animatie.
Ca sa intelegeti mai bine aveti mai jos declaratia celor de la CreativeMonkeyz.

"Salutare tuturor! Multumim pentru sprijinul acordat – si pentru faptul ca majoritatea dintre voi, ati inteles pasul pe care l-am facut – si anume mutarea de pe YouTube si postarea episoadelor aici, pe creativemonkeyz ; mutare realizata cu ocazia episodului de fata. Nu ne-a fost usor – pentru ca ne placea comunitatea de acolo formata in jurul serialului. Dar orele petrecute completand zeci de formulare de copyright infringement au pus in cele din urma capac. Facem acest serial si-l oferim gratuit pentru ca am vazut ca are succes, lumea rade si il apreciaza – pe el mai intai si abia apoi pe noi – nu suntem zei, nu vrem statui, nici nu ne dam aere de vedete pentru c-am strans un anumit numar de views-uri. Vrem ca serialul sa continue, pentru ca voi va doriti asta. Dar vrem sa putem sa-l “ducem” cat mai mult timp de-acum inainte – si in aceasta idee, ne-am decis sa-l tinem in “ograda noastra”.

Evident, si acest pas va fi sustinut – ne vom procura hosting superior pe un server ok – macar sa poata sustine traficul. Vom refatadiza site-ul – introducand si forumul asteptat si un shop. Si, vom incerca sa actionam in instanta persoanele care fura video-urile – asta treptat, pe masura ce vom avea si resursele financiare necesare (momentan, tot ce facem – facem de dragul de-a face si a aduce zambete, nu profitam de pe urma nimanui).

Suntem convinsi ca si de aici se poate fura – nimeni nu contesta asta (aviz celor care, pueril, se bat cu pumnu-n piept strigand sus si tare: “hatz, fraereee! si de-aci l-am luat! ma duc sa-l urc pe isuckballz.hu”) – de oriunde din lume poti da jos ce vrei tu – in ultima instanta chiar si prin captura de ecran. Dar, si Romania, printre legile ei frumoase, are o lege a dreptului de autor (folosibila-n procese -chiar si indelungate si anevoioase) si, poate si mai important, are oameni de bun simt. Ne bazam pe aceste doua lucruri. Mai mult pe cel din urma."

Serialul va fi difuzat de acum inainte numai pe creativemonkeyz.com/robotzi.
Publicitate

1 comentarii:

Annitu spunea...

hy.
Am văzut că m-ai trecut la blogroll.Te-am trecut şi eu. mersi !:*

Trimiteți un comentariu