luni, 19 iulie 2010

Ceva dulce

Publicitate
E vara, ai dori sa prepari ceva dulce dar e prea cald si nu vrei sa pornesti cuptorul? Nici o problema, poti face un tort racoros, cu iaurt si plin de fructe, fara sa mai umbli la cuptor.

Sa incepem cu ingredientele. Aveti nevoie de urmatoarele:
-500 g iaurt slab
-200 g smantana fermentata
-50 g unt
-200 g biscuiti
-200 ml frisca
-10 foite de gelatina
-un compot de piersici
-1 lingura de gem de fructe
-160 g zahar
-20 g zahar pudra
-un praf de scortisoara

Mod de preparare:

Sfaramati biscuitii dupa care amestecati-i cu zaharul pudra, untul, praful de scortisoara si 7 linguri
de suc din compot. In tava de tort, unsa cu putin unt, turnati amestecul si nivelati-l cu o lingura. Lasati un pic blatul sa se odihnasca, intre timp amestecati iaurtul, smantana si zaharul. Dizolvati gelatina si adaugati-o la amestec(pastrati putina pentru ornat). Bate-ti frisca, taiati 2/3 din piersicile din compot si adaugati-le in crema. Acum turnati crema peste plat si uniformizati-o frumos, peste care adaugati restul piersicilor(asezati-le in ce forma doriti). Amestecati restul de gelatina cu gemul si putin sirop din compot, amestec pe care il veti picura peste tort(va ajuta la legarea bucatilor de piersici si va da tortului un aspect placut).

Inainte sa va bucurati de tort lasati-l pentru 4 ore la rece. Pofta buna!

Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu