miercuri, 28 iulie 2010

Dulceata de nuci verzi

Publicitate

Dulceata de nuci verzi, gustul dulce-amarui al copilariei. E adevarat ca dureaza ceva prepararea si trebuie facuta cu multa atentie, dar la sfarsit, cand o veti gusta pentru prima data, va veti da seama ca a meritat.

Pentru preparare aveti nevoie de:

-120-130 de nuci verzi

- miere de albine(cam 100 de g)

- 1kg zahar

- o lamaie

- scortisoara si cuisoare

Intai se curata nucile de coaja verde pana raman albe, apoi se lasa in apa rece pentru 24 de ore(pana iese gustul amar din ele). A doua zi scurgeti nucile si limpeziti-le bine si incepeti sa faceti siropul, din zahar, zeama de lamaie, miere si jumatate de litru de apa. Puneti-le intr-o cratita pe foc si amestecati pana se dizolva zaharul. Cand siropul incepe sa fiarba adaugati nucile impreuna cu scortisoara si 2-3 cuisoare, lasati la fiert pana siropul incepe sa se lege(dar nu prea mult pentru ca riscati ca zaharul sa se caramelizeze). Luati cratita de pe foc, indepartati spuma, lasati sa se raceasca si puneti dulceata in borcane.

Publicitate

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu